התקשרו: 1-700-508-586

למידע נוסף והתייעצות

השאירו פרטים
ואנו נחזור אליכם בהקדם





    מסכים/ה לתנאיהתקנון

    מאשר/ת הרשמה לדיוור

    פרויקט “גשר לנפש”

    אנשים המתמודדים עם מחלה נפשית קשה (SMI – Severe Mental Illness) נמצאים לרוב במעגל שקשה לצאת ממנו. הם מתאשפזים, מתאזנים באופן זמני, משתחררים, מתדרדרים וחוזר חלילה. באשפוז הם מתנתקים מהסביבה המוכרת ומהקהילה, הופכים לפחות עצמאיים ולא פעם “מתמכרים” לשהייה בבית חולים.
    מטרתנו היא לשבור את המעגל הזה. בשיתוף עם
    SFI ומאוחדת, יצאנו לדרך עם פרויקט ראשון מסוגו בישראל במסגרתו 80 מתמודדים עם מחלה נפשית קשה יקבלו טיפול בביתם במשך שנה וחצי.

    מטרות הפרויקט

    מטרת העל של פרויקט “גשר לנפש” היא שילוב חברתי וקהילתי משמעותי ופיתוח עצמאות ומסוגלות בקרב אנשים הסובלים ממחלת נפש קשה בגילאי 18-64.

    מטרות המשנה של הפרויקט הן:

    • צמצום במספר האשפוזים ובמספר ימי האשפוז – פסיכיאטריים וכלליים.
    • מיצוי זכויות – גידול בזכאות לסל שיקום ומיצוי הסל; גידול בזכאות לקצבת נכות.
    • מחקר: ביסוס קשר סיבתי בין תהליך ההתערבות לבין שיפור במצב המשתתפים. התקווה היא לייצר מודל התערבות חדשני ולשכפל אותו להיקפי פעילות גבוהים יותר.

    הפרויקט מופעל כאיגרת חוב חברתית ביוזמת ארגון SFI וקופת חולים מאוחדת. התוכנית פותחה באדיבותם של קרן ברונו לנדסברג ז”ל ובני משפחתו. אג”ח חברתיות מיושמת לרוב לטובת התערבות מוגבלת בזמן שנועדה לפתור בעיה חברתית מורכבת שלתוצאותיה יש היתכנות לאמפקט חברתי וכלכלי. מדדי ההצלחה מוגדרים מראש והפרוייקט מתקיים במוכוונות מתמדת לתוצאות. מדובר בפרויקט הראשון מסוגו בישראל והשישי בעולם.

    לוחות זמנים

    • מינואר 2023 – איתור משתתפים תוך עבודה משותפת עם קופת חולים מאוחדת.
    • מחודש אפריל 2023 – גיוס 10 אנשי צוות ו-80 משתתפים (50 מאזור ירושלים ו-30 מאזור השפלה).
    • 2023-2024 – הפעלת הפרויקט.
    • סוף שנת 2024 – סיום הפרויקט וניתוח התוצאות.

    חשוב לדעת: כרגע אנו לא מגייסים משתתפים נוספים לפרויקט!

    התערבות טיפולית ייחודית

    פרויקט “גשר לנפש” מבוסס על עקרונות המודל של FACT – Flexible Assertive Community Treatment. ההתערבות הטיפולית מתבצעת ע”י צוות רב תחומי קבוע הכולל פסיכיאטר/ית, עובד/ת סוציאלי/ת ומדריך/ה שיקומי/ת; ו”שחקני חיזוק” על פי הצורך – אח/ות מוסמך/ת, פסיכולוג/ית או פסיכותרפיסט/ית ומרפא/ה בעיסוק.

    ביקור הקבלה (“אינטייק”) מתקיים בהשתתפות שלושת חברי הצוות הקבועים, כאשר הפסיכיאטר מתחבר מרחוק בשיחת וידאו. בהמשך, חברי הצוות מבקרים את המשתתף בביתו בתדירות משתנה בהתאם למצבו, רצונו וצרכיו של המשתתף (בממוצע ביקור אחד לשבוע).

    • העו”ס / האח – משמשים כמנהלי המקרה: רואים את התמונה הגדולה ודואגים שכל הצרכים של המשתתף – רפואיים, לוגיסטיים, בירוקרטיים, חברתיים, משפחתיים, תעסוקתיים ועוד – יקבלו מענה. באחריותם לתכלל את כלל הצרכים של המשתתף מחד ולקדם את המענים הפוטנציאליים בכלל התחומים מאידך. הם מטפל במילוי טפסים והגשת בקשות לרשויות, בוחנים התאמה ומקשרים בין המשתתף לגורמים הרלוונטים בקהילה. המטרה היא לסייע למשתתף לבנות לעצמו חיים בצד המחלה.
    • הפסיכיאטר – דואג לאיזון תרופתי, מוודא שהתרופות פועלות, שהמינונים נכונים ושאין תופעות לוואי משמעותיות.
    • המדריך השיקומי – דואג לצרכי היומיום של המשתתף ולשיפור תפקודיו בתחומים כמו בניית סדר יום, ניקיון וסידור הבית, בישול, קניות, ביקור בבנק, פעילות פנאי, קשר עם משפחה וחברים ועוד.

    יתרונות הפרויקט

    • זמינות – קיימת זמינות גבוהה מאוד של הצוות למשתתף. מתקיימת תקשורת תומכת יומיומית שוטפת בשיחות טלפון, הודעות וואטסאפ וביקורי בית. במקרה שמצב המשתתף מתדרדר או עולה צורך אחר המצדיק זאת – הצוות מעלה את תדירות הביקורים.
    • גמישות מרבית – ההשתתפות בתוכנית אינה תלויה במידת שיתוף הפעולה מצד המשתתף. גם אם שיתוף הפעולה ירוד, הצוות ימשיך להיות שם עבורו ולהמתין לרגע המתאים. במקרה שהמשתתף מתאשפז, הצוות שומר אתו על הקשר במהלך האשפוז ולאחריו. גמישות זו חשובה במיוחד כחלק מבניית האמון עם המשתתפים. לצערנו, רבים מהם למודי אכזבות ממגוון מסגרות בהן שהו במהלך חייהם.
    • נחישות – הצוות נלחם על כל משתתף שהתקבל לפרויקט ואינו מוותר על תהליך ההתערבות.

    התנדבות

    לטובת הפרויקט, אנחנו מחפשים מתנדבים עם ראש פתוח ולב רחב. במסגרת ההתנדבות נדרשים 1-2 ביקורי בית במהלך השבוע. ההתנדבות כוללת עזרה וחניכה במטלות יומיומיות, ליווי ביציאה מהבית, עזרה בנושאים טכניים פשוטים ועוד. למידע נוסף והרשמה ניתן לשלוח מייל ל- [email protected]

         Webmanager

    תפריט נגישות