התקשרו: 1-700-508-586

למידע נוסף והתייעצות

השאירו פרטים
ואנו נחזור אליכם בהקדם





    מסכים/ה לתנאיהתקנון

    מאשר/ת הרשמה לדיוור

    בריאות במקום שלך. מה יותר פשוט מזה?

    שרן מציעה למטופליה ולבני משפחותיהם מגוון רחב של שירותים – ומנגישה את השירותים בכל מקום שבו מעוניינים המטופלים לקבל אותם. מבדיקות דם ועד הוספיס בית: מעטפת השירות של שרן כוללת הן את הצד הרפואי – והן את ההיבטים האישיים והסביבתיים: תמיכה נפשית, וסיוע בהתמודדות מול המנגנון הבירוקרטי ומיצוי זכויות.

    בריאות במקום שלך – נשענת קודם כל על זמינות מלאה של מידע. אל מול חוסר הוודאות המאפיין את המצב מולו הם ניצבים, מטופלים ובני משפחותיהם מחפשים לא פעם תשובות לשורה ארוכה של שאלות.

    בריאות במקום שלך – הוא הפודקאסט של שרן. מיטב המומחים מתארחים כאן, על מנת להסביר את תהליכי הטיפול, לאפשר להכיר טוב יותר את המערכת ואת השלבים מולם תתייצבו בהמשך הדרך, כמו גם להירגע בעזרת טיפול מיינדפולנס.

    סדרת הפודקאסטים שלנו, “בריאות במקום שלך” מאפשרת ללמוד, להכיר ולהתעדכן – בכל מקום, ובכל שעה.

    האזנה נעימה.

    1. על מהות הרפואה הפליאטיבית, עם ד”ר טל פרגר מומחית ברפואה פליאטיבית ומשפחה

    “טיפול פליאטיבי אינו אומר שוויתרנו, שאיבדנו תקווה או שאין לנו מה להציע לחולים שלנו. ההפך הוא הנכון: אנחנו מאמינים שסוף החיים הוא חלק ממעגל החיים – אבל אין צורך לסבול בשלבים האחרונים של החיים”. ד”ר טל פרגר מספקת תמונה עדכנים של עולם הרפואה הפליאטיבית. היא מתעכבת על השינוי אותו עבר טיפול ההוספיס בשנים האחרונות: הוא אינו ניתן עתה רק במחלקות הוספיס בבתי חולים או מחוץ לבית – אלא גם במסגרת ביתית, בבית אבות, או בכל מקום בו בוחר המטופל לשהות.

    2. מקומה של המשפחה בטיפול הפליאטיבי עם ד”ר טל פרגר מומחית ברפואה פליאטיבית ומשפחה

    מה מקומה של המשפחה בטיפול הפליאטיבית? האם הגישה הפליאטיבית דוגלת באמירת אמת למטופל? איך מתנהלת התקשורת בין המשפחה, החולה, וצוות הטיפול? טיפול ממושך, ולא רק בימים ובשעות האחרונות לחיים מחייב את המטפלים ללמוד את המשפחה ואת החולה כאחד – גם במקרים של חילוקי דעות בין בני משפחה שונים. לעתים – המשפחה מעדיפה לחסוך מהחולה את המידע המלא אודות מצבו. לעתים – החולה הוא שמבקש להסתיר חלק מהמידע מבני משפחתו. הפודקאסט מארח את ד”ר טל פרגר לשיחה על התהליכים המתנהלים במסגרת הטיפול הפליאטיבי.

    3. השאלות שמלוות את השלב האחרון של הטיפול הפליאטיבי עם ד”ר טל פרגר מומחית ברפואה פליאטיבית ומשפחה

    איך מתמודדים ומתכוננים לפרידה מבן משפחה המצוי בשלב האחרון של הטיפול הפליאטיבי, ולקראת סיום החיים? ד”ר טל פרגר מסבירה כי תהליך ההכנה לפרידה מתחיל הרבה קודם לשלב האחרון הזה: החולה ובני המשפחה מקבלים מידע מקיף אודות המצפה להם. “אנשים המטפלים בחולים הנוטים למות רוצים לדעת למה לצפות. הידיעה משחררת מפחד”. הליווי אותו מספק צוות הטיפול הפליאטיבי כולל לא רק את המידע אודות התהליך הפיזי עצמו – אלא גם את התמיכה הנפשית הנדרשת על מנת להתמודד טוב יותר עם המצב.

    4. על טיפול בכאב בחולי הוספיס עם ד”ר אופיר מורג מנהלת היחידה לכאב אונקולוגי בבית החולים שיבא בתל השומר

    טיפול בכאבים, ובמיוחד בכאבים אונקולוגיים ובכאבים במחלות כרוניות – הוא אחת האתגרים המרכזיים עימם מתמודדת הרפואה הפליאטיבית, במסגרת הוספיס בית. ד”ר אופיר מורג, מנהלת היחידה לכאב אונקולוגי בבית החולים שיבא בתל השומר, מסבירה ומפרטת את מנגנוני הכאב – ואת הטיפולים הזמינים כיום.

    5. תמיכה במטפלים העיקריים בחולי הוספיס בית עם טלי לבני עובדת סוציאלית במערך הוספיס בית של שרן

    בני משפחה המוצאים עצמם כמטפלים עיקריים בחולי הוספיס מתמודדים לא רק עם עומס הטיפול עצמו, המשבש את שגרת חייהם – אלא גם עם עומס רגשי הנובע מהמצב. קבוצת תמיכה ייחודית של שרן מציעה למטפלים עיקריים מקום לביטוי אישי ורגשי – במגמה לעודד ולחזק אותם. כיום, היא זמינה גם להשתתפות באמצעות זום. עו”ס טלי לבני מספרת בפודקסט על קבוצת התמיכה הזאת.

    6. מעט על מיינדפולנס עם ד”ר עופרה יצחק-כהן, מנהלת השירות לעבודה סוציאלית בהוספיס בית שרן

    אנשים מדברים על מיינדפולנס. אנשים עוסקים בו ומתרגלים אותו. מה יש במיינדפולנס שמושך יותר ויותר אנשים לנסות ולהתנסות בו? מה זה בעצם? למי זה טוב? ד”ר עופרה יצחק כהן עונה לשאלות האלה.

    7. מיינדפולנס – תרגול מודעות לנשימה עם נעמה קטן

    בישיבה מזרחית או על כסא נעמה קטן, מתרגלת ומורה למיינדפולנס, ודוקטורנטית למיינדפולנס באוניברסיטת חיפה, מנחה אותנו ברבע שעה של תרגול מודעות קשובה.

    8. מיינדפולנס – תרגול מדיטציה להפחתת לחצים עם נעמה קטן

    לחוצים? מודעות קשובה – מיינדפולנס – עשויה לתרום להתמודדות טובה יותר עם הלחץ המלווה אתכם. נעמה קטן, מתרגלת ומורה למיינדפולנס, ודוקטורנטית למיינדפולנס באוניברסיטת חיפה מנחה אותנו בשלושה צעדים של תרגול מודעות קשובה להפחתת לחצים.

    9. מיינדפולנס – תרגול להפגת כאב עם נעמה קטן

    שורה ארוכה של מחקרים הוכיחו כי תרגול מיינדפולנס תורם להתמודדות עם כאב. נעמה קטן, מתרגלת ומורה למיינדפולנס, ודוקטורנטית למיינדפולנס באוניברסיטת חיפה, מנחה אותנו בתרגול מודעות קשובה המיועד להפגת כאב.

    10. מיינדפולנס – תרגול חמלה עם נעמה קטן

    חמלה מסייעת בהקלת הסבל. אתם מוזמנים להאזין לתרגול מיינדפולנס לשיפור חמלה, המוגש על ידי נעמה קטן, מתרגלת ומורה למיינדפולנס, ודוקטורנטית למיינדפולנס באוניברסיטת חיפה.

    11. תרגול בזק להתמודדות עם לחצים עם נעמה קטן

    יש לכם חמש דקות? אם כן, גם אותם אתם יכולים לנצל על מנת לתרגל מיינדפולנס. נעמה קטן, מתרגלת ומורה למיינדפולנס, ודוקטורנטית למיינדפולנס באוניברסיטת חיפה, מלווה אתכם במדיטציית בזק להתמודדות עם לחצים.

    12. זכויות בביטוח לאומי עם ד”ר עופרה יצחק-כהן, מנהלת השירות לעבודה סוציאלית בהוספיס בית שרן

    האם חולים קשים ובני משפחותיהם מודעים לזכויותיהם בביטוח הלאומי? ד”ר עופרה יצחק כהן מעריכה כי המודעות הזאת קיימת – אבל היא רחוקה מלהיות מלאה. בפודקאסט זה היא מציגה את סל הזכויות והקצבאות – אלה האוניברסאליות המגיעות לכל אדם, ואלה הייחודיות לחולים במצבים שונים.

         Webmanager

    תפריט נגישות